مزایا و معایب شغل حسابداری
تقریبا همه چیز در زندگی دارای جوانب مثبت و منفی است و اشتغال به حرفهی حسابداری هم از این قاعده مستثنا نیست. اما حقیقت این است که جنبههای خوب یا بدش هیچکدام بر دیگری برتری ندارد که بتوان شغل حسابداری را شغل خوب یا بدی در نظر گرفت، بلکه باید پذیرفت که این شغل برای بعضی افراد مناسب است و برای بعضی دیگر چندان جالب نیست. اگر شما در حال گذراندن دورههای آموزش حسابداری هستید، در این نوشتار با مزایا و معایب حسابدار بودن آشنا میشوید و بهتر میتوانید بسته به شخصیت، سبک کاری و اولویت های زندگیتان آگاهانه تصمیم بگیرید که آیا این مسیر شغلی مناسب برای شما است یا خیر.
مزایای حرفه حسابداری
1) یک مسیر شغلی روشن وجود دارد
میدانید که در دوره های آموزش حسابداری بازار کار، مهارتهای عملی در تجزیه و تحلیل هزینه های شرکت به شما آموزش داده میشود که دقیقاً همان چیزیست که کارفرمایان نیاز دارند. این یعنی شما آیندهی شغلی روشنتری نسبت به کسی که میخواهد انگلیسی یا فلسفه بخواند، دارید.
اگر رشتهی دانشگاهی شما حسابداری است، دقیقاً میدانید که مدرک دانشگاهی شما، شما را به کجا خواهد برد. اگر چه علم حسابداری دارای شاخههای متعددی است، اما وظایف و مهارت هایی مورد نیاز همهی آنها در مجموع یکسان است. این یعنی شما دید روشنی به انتهای راهی که در آن قدم گذاشته اید دارید.
2) فرصتهای شغلی در این زمینه پایدار و رو به رشد است
حسابداری حرفهای نیست که نیاز بازار به آن کمرنگ شود. از طرفی صاحبان مشاغل نسبت به برون سپاری امور مالی شرکت تمایل چندانی ندارند. چشم انداز بازار کار حسابداری در سال های آینده قابل پیشبینی است و تا زمانی که مردم نیازمند کمک برای ادارهی امور مالی خود هستند و تا وقتی که کسب و کارها وجود داشته باشند، نیاز به حسابداران وجود دارد
.
3) حسابداران فرصت رشد حرفهای دارند
پس از اتمام دورهی آموزش حسابداری بازار کار، احتمالاً به عنوان یک کارآموز شروع به کار میکنید. اما به سرعت میتوانید پیشرفت شغلی داشته باشید. بسیاری از فارغ التحصیلان حسابداری به عنوان دفتردار و دستیار حسابدار شروع به کار خواهند کرد
.
4) میزان درآمد حسابداران مطلوب است
همه دوست دارند درآمد خوبی داشته باشند تا بتوانند مخارج زندگی خود را تأمین کنند. حسابداری حرفه ایست که به شما این امکان را میدهد تا از درآمد خوبی برخوردار باشید و نگرانی بابت مخارج زندگی نداشته باشید. یکی از دلایل عمدهای که بسیاری از جوانان سراغ آموزش حسابداری بازار کار میروند و بازار اینترنتی دانلود آموزش حسابداری علاقهمندان بسیاری دارد، همین است که میتوانند در این حرفه درآمد خوبی کسب کنند.
5) پتانسیل کارآفرینی وجود دارد
بسیاری از مردم آرزو دارند صاحب کسب و کار مستقل خود شوند؛ اما هر حرفهای قابلیت کارآفرینی ندارد. بعید است که یک خلبان هرگز بتواند خط هواپیمایی خود را راه اندازی کند، اما حسابداران میتوانند شرکت حسابداری خود را راهاندازی کنند. تاسیس یک شرکت حسابداری مانند شروع هر کسب و کار دیگری، یک ریسک است اما اگر درست صورت بگیرد درصد موفقیت بالایی خواهد داشت. تاسیس آموزشگاهی برای آموزش حسابداری هم یک راه مناسب پیش روی متخصصین حسابداری است.
معایب حرفه حسابداری
1) به طور مداوم باید برای یادگیری تلاش کرد
در بسیاری از مهارتها پس از رسیدن به سطح خاصی از تسلط، دیگر چیز جدیدی برای یادگیری وجود ندارد اما حسابداری اینگونه نیست. اگر میخواهید در حرفهی حسابداری پیشرفت داشته باشید، باید حتی پس از دریافت مدرک تحصیلی در پی یادگیری و به روز کردن اطلاعات خود باشید و شاید لازم باشد در دورههای آموزش حسابداری کاربردی شرکت کنید. اگر زمان زیادی ندارید، میتوانید با دانلود آموزش حسابداری و مطالعهی آن در هر وقت آزادی که به دست میآورید، اطلاعات خود را بیشتر کنید. آموزش حسابداری میتواند برای حسابداران کلید ارتقای شغلی و افزایش حقوق باشد.
2) کار حسابداری تا حدودی کسل کننده است
حسابداری به طور کلی چندان جذاب به نظر نمیرسد. در واقع هیچ لحظهی هیجان انگیزی در حین کار نباید انتظار داشته باشید. کار هر روزه با اعداد، کسلکننده و مسئولیت ادارهی امور مالی شرکت، بسیار سنگین است. این شغل نیازمند دقت و تمرکز فراوانیست که برای بسیاری ممکن است خسته کننده باشد. در عین حال برای برخی دیگر حرفه ای دوست داشتنی است. حتما پیش از آن که به دنبال دورههای آموزش حسابداری بروید، دقت کنید که آیا این شغل مناسب شما هست یا نه.
3) شرایط کاری پر استرس است
وقتی مسئولیت امور مالی یک سازمان را بر عهده دارید، فشار زیادی متحمل میشوید. باید دقت کنید حساب های شرکت یک ریال هم جا به جا نشود و آمارها دقیق باشد. این شرایط ممکن است روی خلق و خوی شما هم تأثیر بگذارد؛ بطوریکه به راحتی از کوره در روید و تندخو شوید. حتی پس از پایان کار و در منزل هم ممکن است این قبیل مشکلات برایتان پیش بیاید. استرس ناشی از کار میتواند مستقیماً روی کیفیت زندگی شما تأثیر بگذارد. پس بار دیگر با خودتان رو راست باشید و اگر آرامش کافی ندارید بیخیال آموزش حسابداری شوید.
اکنون با مواردی که در بالا گفته شد درک خوبی از مزایا و معایب حرفهی حسابداری پیدا کردهاید. وقت آن است که خود را محک بزنید و فکر کنید که آیا این شغل برایتان مناسب است یا نه. تحقیق در مورد وظایف روزانهی یک حسابدار میتواند به شما در تصمیمگیری کمک کند. اگر کسی را میشناسید که حسابدار است، حتماً از او در مورد کارش سؤال کنید. اگر برای شما خوبیهای کار بیشتر از نکات منفی آن است، تعلل نکنید و آموزش حسابداری بازار کار را شروع کنید. برای یافتن یک دورهی آموزشی خوب میتوانید از یک حسابدار کمک بگیرید. اگر ترجیح میدهید از خانه خارج نشوید و هزینهی زیادی برای یادگیری نپردازید،دانلود آموزش حسابداری از اینترنت، گزینهی خوبی برای شماست.