ورود اطلاعات طی دوره در نرم افزار هلو
پس از ورود اطلاعات اول دوره به سراغ ورود اطلاعات طی دوره در نرم افزار هلو به سراغ مرحله اول کار یعنی صدور فاکتور می رویم برای این کار می توانیم یکبار F3 را انتخاب نموده تا برگه فاکتور برای ما ایجاد گردد. نام طرف حساب را انتخاب می نمائیم. چنانچه نام طرف حساب در لیست طرف حساب ها موجود نباشد می توانیم با استفاده از کلید فوری یا دو بار F7 نام طرف حساب جدید را تایپ نمائیم. برای آنکه نام کالا در قسمت نام کالا مشاهده شود یکبار کلیک نموده و حرف اول کالا را تایپ می نمائیم .
پس از انتخاب نام کالا در نرم افزار هلو، تعداد خریداری شده را تایپ کرده قیمت آن را ثبت می نمائید. پس از دو بار اینتر می توانیم در ردیف بعدی نیز نام کالای بعدی را تایپ نمائیم . به همان ترتیب چنانچه فی واحد رقمی متفاوت با رقم تایپ شده وجود داشته باشد می توانیم آنرا تغییر دهیم. در غیر اینصورت تغییری صورت نمی پذیرد . پس از ثبت کالاها از گزینه تائید و یا کلید F2 می توانیم استفاده نمائیم.
چنانچه تخفیفی ارائه شده باشد در قسمت تخفیف چه از لحاظ درصد چه از لحاظ مبلغ، می توانیم آن را ثبت نمائیم. چنانچه بخواهیم تخفیف را درصدی ثبت نمائید با استفاده از مربع سه نقطه اینکار صورت می پذیرد، چنانچه بخواهیم تخفیف بصورت مبلغ ثبت شود، در ردیف تخفیف عدد مورد نظر را تایپ می نمائیم . چنانچه کلیه مبلغ بصورت نسیه باشد فقط کافیست در قسمت نسیه یکبار کلیک و کلید space را انتخاب نمائید.
سپس فاکتور را تائید می کنیم . حال فاکتور دیگری را نیز ثبت می نمائیم. امکان دارد فاکتور بعدی بصورت تسویه چکی نقدی خرج چک و یا بصورت نسیه باشد. ابتدا مبلغ را وارد می نمائیم . چنانچه مبلغ تخفیف وجود داشته باشد، در غیراینصورت مبلغ تخفیف نیز ثبت نمی گردد. در قسمت چک معرفی چک یا F6 شامل چکهایی می باشد که از دسته چک صاحب موسسه به مشتریان طلبکار پرداخت گردیده است با انتخاب این کلید می توانیم چکهای صادره شده به آقای بهادری را ثبت نمائیم .
تاریخ صدور- تاریخ سررسید – شماره چک – شماره حساب و مبلغ را تایپ می نمائیم . چنانچه بخواهیم دو فقره چک به اقای بهادری پرداخت نمائیم . تنها کافیست کلید جدید یا F7 را انتخاب نمائیم . با استفاده از دو کلید قبلی و بعدی، می توانیم چک های ثبت شده را مشاهده و پس از اطلاع از صحیح بودن چکها آنرا تائید نمائیم . حال چنانچه بخواهیم علاوه بر چکهای صاحب موسسه از چکهای مشتریان به آقای بهادری خرج نمائیم در قسمت خرج چک، گزینه لیست چکها یا F7 را تائید می نمائید. پس از مشاهده چکها، مشاهده می نمائیم که مبلغ چکها بیشتر از مبلغ طلبکاری آقای بهادری می باشد.
در غیر اینصورت فقط کافیست گزینه انتخاب را تیک نموده و تائید نمائیم . چنانچه مقداری از این فاکتور بصورت نسیه باشد، مبلغ آنرا نسیه تایپ نموده و اگر مقداری از آن را بصورت نقد پرداخت نموده باشیم در قسمت نقد یکبار کلیک و space را کلیک می نمائیم . اگر بخواهیم فاکتور و یا رسید آن در زمان تائید فاکتور چاپ گردد، گزینه چاپ رسید و گزینه چاپ فاکتور را تیک می نمائیم . سپس فاکتور را تائید می کنیم . همزمان با تائید فاکتور، رسید آن چاپ می شود.
حال فاکتور فروش را ثبت می نمائیم . ابتدا نام طرف حساب را انتخاب کرده در قسمت نام کالا یکبار کلیک می نمائیم. حرف اول نام کالا را کلیک کرده و تائید می کنیم ، چه تعداد از کالا فروخته می شود . تعداد موردنظر را تایپ و بهای هر یک قلم کالا را نیز تایپ می نمائیم . دوبار اینتر کرده چنانچه یک قلم کالای دیگر را به این فرد فروخته باشیم ، آن یک قلم کالا را در فاکتور قید می نمائیم . سپس تائید یا F2 را کلیک می کنیم . آیا به آقای محمدی درصدی تخفیف تعلق گرفته است و یا مبلغ تخفیف پرداخت شده، مبلغ و یا در مورد تایپ می کنیم، چنانچه از آقای محمدی چک دریافت نموده باشیم در قسمت چک ، معرفی چک یا F6 چکها را معرفی می کنیم .
دقیقا مانند اسناد پرداختی ، نام بانک را تائید کرده ، شماره چک را تایپ می کنیم . شماره حساب را تایپ کرده و مبلغ را ثبت می کنیم . در این قسمت نیز چنانچه دو فقره چک دریافت شده باشد ، گزینه جدید را کلیک می نمائیم . با استفاده از دو کلید قبلی و بعدی می توانیم چکها را مشاهده نمائیم و تائید می نمائیم .به طور مثال میزان مبلغ باقی مانده ۲۷۰،۰۰۰ ریال است . آیا آقای محمدی این مبلغ را بصورت نسیه با ما تسویه می نماید و یا مقداری از آن را نقدا پرداخت می کند و باقی را در آینده می پردازد .
میزان مبلغ نقد را تایپ کرده و مابقی را بصورت نسیه قرار است بپردازد . پس در این قسمت یکبار کلیک و space را کلیک می نمائیم . چنانچه بخواهیم فاکتور فروش چاپ شود تیک چاپ فاکتور را می گذاریم باقی بماند و تائید می نمائیم . حال اگر یکی از خریداران ما کالایی را بخواهد مرجوع نماید و یا ما بخواهیم کالای خود را مرجوع نماییم با استفاده از برگشت از خرید یا برگشت از فروش می توانیم این کار را انجام دهیم.
ابتدا نام طرف حساب را انتخاب می نمائیم . سپس برگه مرجوعی مناسب را انتخاب کرده در صفحه فاکتور یکبار راست کلیک می نمائیم. سپس گزینه انتخاب کالا از لیست را انتخاب می نمائیم. کالاهایی را که آقای محمدی خریداری نموده است قابل مشاهده است. کدام کالا را مرجوع می نماید. انتخاب افزودن به لیست و تائید می نمائیم از کالای فوق چه تعداد را مرجوع نموده است.
تعداد موردنظر را تایپ اینتر و تائید می نمائیم . آیا بصورت نسیه بوده است یکبار spase را انتخاب کرده و تائید می نمائید. چنانچه بخواهیم مانده حساب هر یک از اشخاص را مشاهده نمائیم، اگر داخل فاکتور باشیم یکبار راست کلیک کرده، گزینه نمایش دفتر معین طرف حساب را انتخاب می نمائیم و یا در هر قسمت از نرم افزار هلو که باشیم کلید ctrl+M را همزمان با هم فشرده تا معین اشخاص مشاهده شود. شخص مورد نظر را انتخاب کرده، تهیه گزارش و میزان طلب و یا بدهی شخص را مشاهده می کنیم .
چنانچه بخواهیم ببینیم در فاکتور فروش ۱ ، چه اقلام کالایی را به ایشان فروخته ایم تنها کافیست قبل از تهیه گزارش، گزینه نمایش معین همراه کالا و اسناد را تیک دار نمائید . همانطور که مشاهده می شود به چه قیمتی و میزان طلب و بدهکاری فرد نیز قابل مشاهده است ، آیا وجهی را از ایشان دریافت کرده ایم ، آیا چکی را از ایشان دریافت کرده ایم و یا تخفیفی را به ایشان ارائه نموده ایم . تمامی موارد قابل مشاهده می باشد . چنانچه بخواهیم موجودی کالای خود را مشاهده نمائیم . اگر داخل فاکتور قرار گرفته باشیم ، یکبار راست کلیک و گزینه نمایش کاردکس کالا را انتخاب می نمائیم .
چه کالایی را می خواهیم مشاهده نمائیم . کالای موردنظر را انتخاب کرده ، تائید می نمائیم . همانطور که مشاهده می نمائید میزان موجودی ابتدای دوره کالا ، خریدی که صورت گرفته است ، فروشی که صورت گرفته است ، همچنین برگشت از فروش قابل مشاهده است و تعدادی که در این لحظه در انبار موجود است، حال چنانچه بخواهیم با بدهکاران یا بستانکاران خود در همان روز و یا در روزهای آینده تسویه نمائیم از فاکتور در نرم افزار هلو خارج شده از منوی عملیات مالی گزینه امورمالی اتوماتیک را انتخاب نموده، گزینه پرداخت به طرف حساب را انتخاب می نمائیم .
به چه شخصی، نام طرف حساب را انتخاب نموده سابقه مشتری میزان طلب وی را نشان می دهد، چه مقدار از طلب وی را می خواهیم تسویه نمائیم . مبلغ پرداختی را تایپ، گزینه ادامه را انتخاب نموده، در ابتدا در قسمت خرج چک، لیست چکها، چکها را مشاهده می نمائیم . آیا چکی مناسب آقای بهادری در این قسمت وجود دارد که بتوانیم بدهی وی را تسویه نمائیم . مبلغ یک چک و سررسید آن کمتر از میزان طلب و بستانکاری آقای بهادری می باشد. آنرا انتخاب نموده تائید می کنیم . ۱۸۰،۰۰۰ ریال باقیمانده آقای بهادری را به چه شکل میخواهیم تسویه نمائیم .
آیا چک شرکت را پرداخت می نمائیم و یا بصورت نقدا با ایشان تسویه می کنیم . مقدار ۱۰۰،۰۰۰ ریال آنرا در یک فقره چک به ایشان می پردازیم و مابقی را نقدا پرداخت می کنیم و تائید می کنیم . آیا میخواهیم هزینه ای را پرداخت کنیم؟ چنانچه بخواهید هزینه ای را که مربوط به موسسه است، پرداخت نمائیم ، گزینه پرداخت را انتخاب ، نوع حساب ، نوع هزینه را انتخاب و مبلغ پرداختی را تایپ ، چنانچه بصورت نقد ، چک و یا خرج چک باشد نوع آنرا نیز مشخص می نمائید، در آخر تائید می کنید. چنانچه بخواهیم چکهای خود را مشاهده نمائید. چه چکهای دریافتنی، چه چکهای پرداختنی از منوی گزارشات، گزارش چکها را انتخاب می نمائیم . کلیه چکها مشاهده میشود، سه فقره وصول نشده و یک مورد چک خرجی می باشد .
جهت وصول چک ، چکهای به حساب خوابانده شده ، چکهای برگشتی از این قسمت خارج و در بخش عملیات مالی ، گزینه چکها می توانیم ، کلیه عملیات مربوط به چکها را انجام دهیم . لیست چکهای پرداختی جهت اعلام وصول در نرم افزار هلو تنها کافیست چکهای موردنظر را انتخاب و تائید نمائیم. چکها را بصورت اتوماتیک از لیست چکهای پرداختنی کسر و بصورت وصولی ایجاد میشود. لیست چکهای دریافتی جهت وصول نقدی: چنانچه بخواهید چکی را به حساب بخوابانید، گزینه لیست چکهای دریافتی جهت بحساب خواباندن را انتخاب، نام بانک مربوطه را که قرار است چکها را در آن حساب قرار دهیم انتخاب و چک مورد نظر را نیز انتخاب می نمائیم.
حال چنانچه در قسمت لیست چکهای به حساب خوابانده شده جهت اعلام وصول، چکها را بخواهید مشاهده نمائید چکی را که واگذار نموده ایم قابل مشاهده است و در سر رسید می توانیم آن چک را بصورت وصولی تائید نمائیم . همچنین چکهایی که جهت اعلام برگشت به طرف حساب، چکهای دریافتی واگذار شده جهت اعلام به برگشت به صندوق، لیست چکهای خرج شده جهت اعلام برگشت به صندوق و یا لیست چکهای پرداختنی وصول نشده خودمان جهت اعلام برگشت را نیز، می توانیم به همان ترتیب انتخاب و تائید نمائیم .
چنانچه در بخش گزارشات، گزارش چکها، چکهای دریافتی و خرج شده را مشاهده نمائیم، دو فقره چک وصول نگردیده، یک فقره چک خرجی و یک فقره چک وصول نشده، مشاهده میگردد ، چنانچه بخواهیم گزارشات مربوط به عملیات ثبت شده در نرم افزار هلو را مشاهده کنیم ، در بخش نمایش بصورت فاکتور، چنانچه بخواهیم از فاکتوری دوباره پرینت بگیریم ، این گزینه را انتخاب ، تهیه گزارش را انتخاب کرده و فاکتور مورد نظر را مشاهده می کنیم ، همانطور که مشاهده می شود ، نام شرکت، لوگو و یا آدرس آن در فاکتور مشاهده نمی گردد، برای اینکار از این قسمت خارج شده ، از منوی تنظیمات مدیریتی، تنظیمات چاپ فاکتور را انتخاب کرده ، در قسمت تنظیمات فاکتور نمونه یک ، بر روی بعلاوه (+) کلیک ، تنظیمات فوقانی فاکتور را انتخاب ، گزینه انتخاب آرم را کلیک می نمائیم .
زمانی می توانیم از این گزینه استفاده نمائیم ، که از قبل آرم را اسکن نموده و داخل سیستم موجود باشد . لوگوی موردنظر را انتخاب کرده ، در قسمت سرتیتر، نام شرکت مورنظر را ثبت می نمائیم . سپس از سمت چپ صفحه ، گزینه تنظیم انتهای فاکتور را انتخاب نموده ، در قسمت توضیحات انتهای فاکتور، آدرس و شماره تلفن مورد نظر را تایپ می نمائیم . سپس تائید کرده ، از بخش گزارشات ، گزارش فاکتور ، نمایش بصورت فاکتور ، فاکتورها را مشاهده می نمائیم . همانطور که مشاهده می نمائید ، لوگوی شرکت ، آدرس و نام شرکت در فاکتور ثبت گردید.
برای مشاهده سود هر قلم کالا، از بخش گزارشات ، گزارش فاکتور ، نمایش بصورت ستونی را انتخاب، انتخاب نوع فاکتور ، فاکتور فروش را انتخاب ، تائید نموده، در بخش گزارش پیشرفته یکبار کلیک و از سمت راست ، گزینه سود را مشاهده و تیک دار می نمائیم . سپس پیش نمایش و یا F2 را کلیک و کلیه فاکتورهای فروش ، با سود هر قلم کالا را مشاهده می نمائیم . جمع کل سود نیز در پایین صفحه قابل مشاهده است ، چنانچه بخواهیم سود کلی را مشاهده نمائیم ، از بخش گزارشات در نرم افزار هلو، حسابداری ، نمایش سود را انتخاب می نمائیم ، سود کلی نیز قابل مشاهده است . چنانچه موسسه بخواهد مانده صندوق یا مانده بانک خود را مشاهده نماید ، از بخش گزارشات حسابداری در نرم افزار حسابداری هلو ، گزینه معین صندوق را انتخاب نموده و تهیه گزارشات را کلیک می نمایید.
مانده صندوق را در همان روز نشان میدهد. چنانچه بخواهیم مانده بانک را مشاهده نمائید. در بخش گزارشات حسابداری، ریز عملکرد بانک را انتخاب ، بانک موردنظر را که قرار است موجودی آنرا در تاریخ مشخص ، مشاهده نمائیم انتخاب و تهیه گزارش را کلیک می نمائیم . چنانچه از بخش گزارشات بخواهیم دفتر روزنامه را مشاهده نمائیم از منوی حسابداری گزینه دفتر روزنامه را انتخاب می نمائید . کلیه مواردی را که ثبت نموده ایم ، در اینجا قابل مشاهده است . چنانچه بخواهیم فروشهای خود را بصورت کلی مشاهده نمائیم ، از بخش گزارشات، گزارشات آماری، گزینه فروش ایام را انتخاب کرده، کلیه فروشها در یک ماه خاص قابل مشاهده است ، چنانچه بخواهیم ترازی از اطلاعات ثبت شده مشاهده نمائید ، در بخش گزارشات ، حسابداری ، تراز آزمایشی را می توانید مشاهده نمائیم، چنانچه بخواهیم فاکتور خاصی را اصلاح نمائیم، در بخش اصلاحات ، فاکتور ها، فاکتور موردنظر را انتخاب و تائید می نمائیم . چنانچه نام طرف حساب اشتباها بصورت نام آقای احمدی ثبت شده باشد ، اما فاکتور برای آقای محمدی باید باشد ، تنها کافیست از گزینه اصلاح نام طرف حساب استفاده نمائیم . چنانچه هر قلم کالا اشتباها ثبت شده باشد و یا نام آن را بخواهیم تغییر دهید از کلید اصلاح و یا اگر بخواهیم امورمالی اتوماتیک را تغییر دهیم از گزینه حذف، حذف و نمایش می توانیم استفاده نمائیم.