الزامات و دلایل آموختن علم حسابداری
حسابداری قلب و روح یک کسب و کار است. حسابداری؛ حوزهی کسب و کارهای محلی کوچک تا شرکتهای بزرگ جهانی را در بر میگیرد. بنابراین، یادگیری و آموزش حسابداری بسیار مهم است. آموزش حسابداری انواع مختلفی دارد. آموزش حسابداری مقدماتی برای کسانی است که آشنایی چندانی با حسابداری نداشته ولی مایل هستند که در این زمینه مهارت کسب کنند. آموزش حسابداری کاربردی برای افراد در سطوح بالاتر، ارائه میشود. وقتی که میخواهید مدرک حسابداری خود را بگیرید بهتر است که از این زمان برای کسب آموزش حسابداری کاربردی استفاده کرده و خود را برای دنیای واقعی حسابداری آماده کنید. شرکتها نه تنها به نوع مدرک بلکه به نوع دانش حسابداری که تسلط دارید و دورههای آموزشی که گذراندهاید، توجه میکنند. شما میتوانید دانش و مهارتهای حسابداری خود را با استفادهی مناسب از روشهایی که در زیر به آنها اشاره خواهیم کرد به حداکثر برسانید:
- مهارتهای کامپیوتری خود را افزایش دهید
در هنگام آموزش حسابداری مقدماتی، اولین چیزی که از شما خواسته میشود این است که مهارتهای کامپیوتری خود را افزایش دهید. بنابراین، در جهان حسابداری امروز، باید با جدیدترین نرم افزارهای حسابداری مانند نرم افزار هلو آشنا شده و بدانید چگونه از آن خود استفاده کنید تا به بهترین حسابدار تبدیل شوید. این کار باعث ساعتها صرفهجویی در زمان شما میشود.
- تجربه و همچنین آموزشهای لازم حسابداری را کسب کنید
سعی کنید تا جای ممکن از طریق کارآموزی و یا صرف زمان بر روی پروژههای شرکتها، دانش حسابداری لازم را به دست آورید. اگر شما دوستان خانوادگی در این صنعت دارید داوطلب شوید که زمان خود را در تعطیلات به کارآموزی پرداخته و آموزش حسابداری مقدماتی و کاربردی را یاد بگیرید که باعث افزایش دانش حسابداری شما شود.
- انتخاب حوزهی حسابداری مناسب
یک حوزه را انتخاب کنید که در آن میتوانید موفق شوید. حسابداری دارای چندین حوزه بوده که در آن میتوانید مهارت پیدا کنید. سعی کنید یکی از این حوزهها را انتخاب کرده و بر روی آن تمرکز کنید. حوزههایی که شما میتوانید روی آن تمرکز کنید عبارتاند از:
ـ حسابداری عمومی:
اساساً به این معنی است که شما یک حسابدار عمومی هستید که برای یک شرکت حسابداری کار میکند. شما خدمات خود را به مشتریان، افراد و یا شرکتهای بزرگ ارائه میدهید. وظایف روزانهی شما شامل حسابرسی، برنامهریزی مالی و مالیاتی، مشاوره و ارائهی مشاوره در مورد حقوق و مزایا است. همچنین با دریافت آموزشهای حسابداری مقدماتی و آموزش حسابداری بازار کار لازم میتوانید موقعیت شغلی خود را در شرکت ارتقا دهید.
ـ حسابداری مدیریت:
در این حوزه شما یک سری کارها را انجام میدهید تا از امنیت مالی شرکت خود اطمینان یافته و به بهبود مدیریت، استراتژیس کسب و کار و برای همه مسائل مالی کمک کنید. شما چهرههای کلیدی برای پستها و موفقیت شرکت را تعیین میکنید. مسئولیتهای شما ممکن است شامل بودجهبندی، کنترل مالیاتها، برنامهریزی استراتژیک و تعیین حقوق و مزایا از طریق مدیریت داراییهای این شرکت باشد. این نوع حسابداری نیز به طی کردن دورهها و آموزش حسابداری و کسب مهارتها در در این حوزه نیاز دارد.
ـ حسابداری قانونی:
کمی شبیه به CSI جهان حسابداری است که در نتیجهی آن، شما بر هر چیزی از جمله ورشکستگی، طلاق، موارد جعلی و… در دولت تمرکز میکنید. در این نوع حسابداری بخش عمدهای از کار با حسابرسی شما، مهارتهای تحقیقی در تحلیل و تفسیر کسب و کار و شواهد مالی انجام میگیرد. برای بهدست آوردن این کار شما باید مدرک حسابداری مانند کارشناسی حسابداری، کارشناسی ارشد مدیریت و… داشته باشید.
ـ حسابداری دولتی:
شما عمدتاً در بخش دولتی به کار خواهید پرداخت که به بررسی و حفظ سوابق سازمانهای دولتی میپردازد اما علاوه بر این، فرصتی برای حسابرسی شرکتهای خصوصی دارید که به مطابقت با قوانین دولتی نیاز دارند.
ـ حسابرسی داخلی:
به جای بودجهبندی معمول و محاسبهی اعداد، یک حسابرس داخلی در داخل شرکت کار میکند تا اثربخشی روشها و فرایندهای کنترل درون آن شرکت را بررسی و تأیید کند. در این حوزه، شما باید سوابق مالی شرکت، سیستمهای اطلاعات و روشهای اجرایی مدیریت، اسراف و یا کلاهبرداری را کنترل و بررسی کنید. آگاهی و برخورداری از مهارتهای کامپیوتری بخش عمدهی این نوع حسابداری است. چون ممکن است لازم باشد که برنامههایی برای کنترل بهتر در سیستم کامپیوتری شرکت به منظور حفظ و نگهداری دادهها پیشنهاد کنید.
- گستره دانش خود را افزایش دهید
اگر یک دورهی آموزشی را بگذرانید که در خارج از مرزهای کار حسابداری است ولی هنوز هم به رشتهی شما مربوط است بسیار مفید است. دورههای آموزشی مانند تحلیل بودجه نه تنها دانش شما را دربارهی این موضوع افزایش میدهد بلکه باعث میشود رزومهی شما بهتر به نظر آید.
- مدبر و کاردان باشید
دانشجویان رشتهی حسابداری حداقل ۴ سال زمان را صرف یادگیری این مسائل میکنند. بنابراین شغل حسابداری چیزی نیست که اگر دانشی در مورد آن نداشته باشید بدون کسب مهارت و گذراندن دورههای آموزش حسابداری مقدماتی و کاربردی بتوانید به آن وارد شوید. در دورههای آموزش حسابداری شرکت کنید که اصول و پایههای حسابداری را به شما یاد میدهند.
- صبور باشید
در زندگی، بسیاری چیزها را میتوان خیلی سریع یاد گرفت اما این مسئله دربارهی اعداد صدق نمیکند. باید زمان بگذارید و همواره کار خود را بررسی کنید. همیشه کسی را داشته باشید که تا حد ممکن کار شما را بررسی کند. به خاطر بسپارید که هیچ اشتباهی خیلی کوچک نیست. بهخصوص در حسابداری که یک محاسبهی کوچک در معادله، میتواند تفاوت بزرگی در طول زمان ایجاد کند.
درنهایت، اگر میخواهید مشاغل مربوط به حوزهی حسابداری را کسب کنید، لازم است دورههای مفید آموزش حسابداری مقدماتی، آموزش حسابداری کاربردی و پیشرفته را طی کنید.